İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Basın maskesiyle kurulan kirli ağ çökertiliyor: Taciz ve uyuşturucuya yargı darbesi!

Basın maskesiyle kurulan kirli ağ çökertiliyor: Taciz ve uyuşturucuya yargı darbesi!

Habertürk’te eski yöneticilere yönelik uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında 4 tutuklama. Taciz iddialarıyla ilgili yeni ifadeler ortaya çıktı.

Uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında 4 tutuklama

Habertürk’ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Uyuşturucu ve fuhuş ağı iddialarıyla gündeme gelen soruşturmada, Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülhan tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık dosyasına çarpıcı ayrıntılar yansıdı

Soruşturma kapsamında hazırlanan sevk yazısında, şüphelilerin bazı adreslerde uyuşturucu madde kullanımına olanak sağladıkları, gelen kişilere uyuşturucu temin ettikleri ve ardından birden fazla kişinin dahil olduğu cinsel ilişki ortamları oluşturdukları belirtildi. Şüphelilerin “fikir ve eylem birliği” içinde hareket ettikleri vurgulandı.

Taciz ve mobbing iddiaları da gündemde

Habertürk’ün eski muhabiri Nur Köşker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy’un kendisini taciz ettiğini ve bu baskı ortamı nedeniyle kanaldan ayrıldığını açıkladı. Köşker, Ersoy’un ekran önü kıyafetine yönelik özel mesajlar attığını ve haber sunumuna müdahale ettiğini iddia etti. Öte yandan, Ersoy’un baskı ve yönlendirmeleri nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalan bazı çalışanlar da, sosyal medya üzerinden mağduriyetlerin giderilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Ersoy suçlamaları reddetti

İfadesi ortaya çıkan Mehmet Akif Ersoy, tüm iddiaları reddettiğini ve hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını belirtti. Hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu savunan Ersoy, bazı kişilerle olan ilişkilerinin dostane sınırlar içinde kaldığını ifade etti.

Yargı süreci devam ediyor

Kuvvetli suç şüphesi ve delillere etki ihtimali gerekçesiyle tutuklanan 4 kişi hakkında adli süreç sürüyor. Dosyada yer alan bazı iddiaların sosyal medya üzerinden daha önce de gündeme geldiği ve şikayetlerin geçmişe dayandığı ifade ediliyor.