İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bayrampaşa Belediyesi’ne rüşvet baskını: Ünlü baklavacı tutuklandı!

Bayrampaşa Belediyesi’ne rüşvet baskını: Ünlü baklavacı tutuklandı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Marnas Otel Müdürü Cengiz Fison ile Köşkeroğlu Baklava’nın sahibi Süleyman Köşkeroğlu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmada adı geçen tanınmış işletmeciler ve belediye yetkilileri gözaltına alınırken, sevk edilen iki isim tutuklandı.

Soruşturma Derinleşiyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon, 27 Aralık’ta başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerine yönelik daha önce başlatılan kapsamlı rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, Bayrampaşa Belediyesi özelinde genişletildi.

Tutuklanan İsimler Dikkat Çekti

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında kamuoyunun yakından tanıdığı Köşkeroğlu Baklavaları’nın sahibi Süleyman Köşkeroğlu ve Marnas Hotel Müdürü Cengiz Fison da bulunuyordu. Çağlayan Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkarılan şüphelilerden ikisi hakkında tutuklama kararı verildi.

Savcılık Belgelerinde Rüşvet Suçlaması

Savcılığın sevk yazısına göre; otel müdürü Cengiz Fison’un, Süleyman Köşkeroğlu ile bazı belediye görevlileri arasında rüşvet alışverişine aracılık ettiği değerlendirildi. Köşkeroğlu ise “rüşvet verme” suçlamasıyla tutuklandı.

Daha Önce Kimler Tutuklandı?

Soruşturmanın ilk aşamalarında gözaltına alınan isimler arasında İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, CHP Bayrampaşa İlçe Yönetimi’nden Bekir Önder, iş insanı İbrahim Amedi ve şoför Hakan Köse bulunuyordu.

Bekir Önder ve İbrahim Amedi tutuklanırken,

Remzi Albayrak ve Hakan Köse hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi.

Soruşturma, “zimmet”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” gibi ağır suçlamaları kapsıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, dosya kapsamında yeni tutuklamaların gündeme gelebileceği belirtildi.