İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Belediyeye muhalif diye evine giden yola asfalt dökmediler!

Belediyeye muhalif diye evine giden yola asfalt dökmediler!

Av. Kazım İsmail Kazdal, babası Haldun Kazdal'ın Rize Merkez'e bağlı olan Muradiye'de belediye yönetimine muhalif olduğu için evine giden yoluna asfalt dökülmediğini söyledi. Konuyu yargıya taşıdığını söyleyen Kazdal, “Muradiye Belediyesi’nin siyasi görüş temelinde ayrımcılık yaptığına ve idari para cezası ödemesine hükmetmiştir” dedi

Rize Merkez'e bağlı olan Muradiye'de ilginç bir olay yaşandı. Belediye yönetimine muhalif olan ve siyaseten ters bir noktada olan Haldun Kazdal'ın evine giden yolu; asfalt dökülmedi. Beldedeki birçok yola asfalt dökülürken Kazdal'ın böyle bir ayrıma maruz kalmasına oğlu Av. Kazım İsmail Kazdal tepki gösterdi. Yaşadıkları süreci anlatan oğul Kazdal, “Müvekkilim yani babam Haldun Kazdal yaşadığı yer olan Rize ili Merkez ilçeye bağlı Muradiye Belediyesi yöneticileri tarafından siyasi görüş temelinde ayrımcılığa uğradı” dedi.

Herkese var muhalife yok

Belediyenin her noktaya asfalt yol çalışması yaptığını fakat babasını bundan hariç tuttuğunu anlatan Avukat Kazdal, “Rize Muradiye beldesi idari sınırları içerisinde olan üzerinde konut bulunan tüm evlere giden yollar asfalt beton çalışması yapılmıştır. Müvekkilimin evine giden yol ise belediye yöneticileri tarafından kasten asfalt yapılmamıştır. Belediye yöneticileri müvekkilime karşı ayrımcı tutumlarını belli etmek için müvekkilimin komşusunun evinin önüne kadar asfaltı getirmiş, komşunun kullanım sınırının bittiği noktada asfaltı bitirmiştir” diye konuştu.

Takipçisi olacağız

Sürecin takipçisi olacaklarını da kaydeden Kazdal şöyle konuştu; “Türkiye İnsan Hakları Kurumu’na tarafımızca yapılan başvuru sonucunda kurum Muradiye Belediyesi’nin siyasi görüş temelinde ayrımcılık yaptığına ve idari para cezası ödemesine hükmetmiştir. Muradiye Belediyesi idari para cezasını ödemesinin ardından ayrımcılığa sebebiyet veren yöneticilere rücu edecektir. Rücu sürecinin takipçisi olacağız.”