Yeni Birlik Gazetesi Gündem 'Belli ki savcı işini bilmiyor!': Hakim Aslı K.’yi yaralayan savcıdan mahkemede gerginlik

'Belli ki savcı işini bilmiyor!': Hakim Aslı K.’yi yaralayan savcıdan mahkemede gerginlik

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde meslektaşı olan kadın hakim Aslı K.’yi odasında silahla vurarak ağır yaralayan tutuklu Cumhuriyet Savcısı Muhammed Çağatay K. hakkında mütalaa açıklandı; savcılık sanık için 42 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapan kadın hakim Aslı K.’yi kendi çalışma odasında silahla vurarak ağır yaralayan tutuklu Cumhuriyet Savcısı Muhammed Çağatay K.’nin davasında mütalaa açıklandı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, celse arasında sunulan esas hakkındaki mütalaa dava dosyasına eklendi ve sanık savcı için istenen ceza netleşti.

42 Yıla Kadar Hapis İstemi

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan mütalaada, sanık Muhammed Çağatay K. hakkında ceza talep edildi. Sanığın, kadın hakime yönelik eylemleri nedeniyle zincirleme suçlardan cezalandırılması istendi.

Mütalaada yer alan suçlamalar ve istenen ceza oranları şöyle şekillendi:

Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs

Cebir ve tehdit kullanarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal

Silahlı ve zincirleme tehdit

Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme

Israrlı takip

Tüm bu suç maddeleri uyarınca sanık savcının toplamda 20 yıl 2 aydan 42 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Duruşma Salonunda Gerginlik

Mütalaanın okunmasının ardından söz alan tutuklu sanık Muhammed Çağatay K., mahkeme salonunda tansiyonu yükselten açıklamalara imza attı. İddianamenin kopyalanarak mütalaaya dönüştürüldüğünü iddia eden sanık, iddia makamını hedef alarak, "Belli ki savcı işini pek bilmiyor" ifadelerini kullandı. Medyayı da süreci manipüle etmekle suçlayan sanığın bu çıkışına, duruşma savcısından anında tepki geldi.

Tartışma Dehşete Dönüştü

İddianameye göre, Hakim Aslı K. ile Savcı Muhammed Çağatay K. arasında 2023 yılında başlayan duygusal ilişki bir süre sonra sona erdi. Ancak ayrılığı kabul etmeyen sanık, kadın hakim üzerinde sistematik bir baskı kurdu. Telefon mesajlarıyla tehditler savuran ve ısrarlı takibini sürdüren sanık, gerilimi tırmandırdı.

Takvimler 13 Ocak 2026’yı gösterdiğinde ise adliye binası silah sesleriyle yankılandı. Kadın hakimin odasına zorla giren sanık, tüm "odayı terk et" uyarılarına rağmen içeride kalmaya devam etti. Yanında getirdiği tabancayı ateşleyen sanık, Aslı K.’yi hayati bölgesinden vurdu. 

Mahkeme İleri Bir Tarihe Ertelendi

Yargılama esnasında pişman olduğunu dile getiren ve olayın magazinselleşmemesi için sustuğunu iddia eden sanık eski savcının savunmasının alınmasına devam ediliyor. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.