İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bıçaklı saldırıda öldürülen savcı, katiliyle aynı karede!

Bıçaklı saldırıda öldürülen savcı, katiliyle aynı karede!

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan’ın, katil zanlısı ile daha önce birlikte fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Savcı Ercan Kayhan Cinayeti: Katiliyle Aynı Karede Ortaya Çıktı

İstanbul Çekmeköy’de bir restoranda uğradığı bıçaklı saldırıyla hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan’ın, katil zanlısı Mustafa Can Gül ile daha önce birlikte çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı. Cinayetin yankıları sürerken, saldırganın suç geçmişi ve ikili arasındaki ilişkiye dair yeni ayrıntılar gündeme geliyor.

Restoranda Başlayan Tartışma Ölümle Sonuçlandı

Olay, 3 Eylül 2025 günü saat 21.15 sıralarında Ömerli Mahallesi’ndeki Yeşil Oba Et Lokantası’nda yaşandı. Edinilen bilgilere göre, müşteri olarak restoranda bulunan Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan ile eski bir tanıdığı olan 19 yaşındaki Mustafa Can Gül arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gül, savcı Kayhan’ı boğazından bıçaklayarak ağır şekilde yaraladı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Savcı Kayhan kurtarılamadı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Katil Zanlısının Sabıkaları Var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, saldırgan Mustafa Can Gül’ün kadına şiddet ve ısrarlı takip gibi suçlardan sabıkalı olduğu ve daha önce iki kez cezaevine girdiği belirtildi. Gül’ün, iki yıl önce aynı restoranda garson olarak çalıştığı ve Kayhan’la bu vesileyle tanıştığı ifade edildi.

Saldırının gerçekleştiği restoranın Savcı Kayhan veya ailesine ait olduğuna dair bazı iddialar ortaya atılsa da, bu bilgiler henüz resmi olarak doğrulanmış değil.

Aynı Karede Çekilmiş Fotoğraf Ortaya Çıktı

Cinayet sonrası yapılan araştırmalarda, Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan ile Mustafa Can Gül’ün daha önce birlikte fotoğraf çektirdikleri belirlendi. Bu durum, ikilinin uzun süredir tanıştığı ve aralarında kişisel bir geçmiş bulunduğu iddialarını güçlendirdi.

Bölge esnafı ve çevredekiler, zanlının madde bağımlılığı bulunduğunu, zaman zaman çevrede taşkınlık yaptığını ve özellikle son dönemde kontrolsüz davranışlar sergilediğini aktardı.

Soruşturma Başlatıldı, Gözaltı Sürüyor

Cinayet sonrası gözaltına alınan Mustafa Can Gül hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Savcımızın vahşice katledilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Yargı Dünyasında Derin Üzüntü

Görev başındaki bir savcının şahsi husumet nedeniyle hayatını kaybetmesi, hem yargı camiasında hem de kamuoyunda derin yankı uyandırdı. Güvenlik zafiyetleri, sabıkalı kişilerin denetimi ve kamu görevlilerinin korunması konularında yeni tartışmaların gündeme gelmesi bekleniyor.