Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bolu Belediyesi'nde jandarma ablukası! Şafak baskınıyla tüm verilere el konuldu

Bolu Belediyesi'nde jandarma ablukası! Şafak baskınıyla tüm verilere el konuldu

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "irtikap" soruşturmasında tansiyon yükseliyor. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tutuklanmasının ardından sabah saatlerinde belediye binasına giren jandarma ekipleri, tüm bilgisayar ve dijital verilere el koydu. Operasyon kapsamında 3 yeni gözaltı kararı daha verildi.

Bolu’da yerel yönetimin merkezinde sular durulmuyor. "İrtikap" iddiaları üzerine derinleşen soruşturma kapsamında, bugün sabahın erken saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bolu Belediyesi binasına baskın düzenledi. Adli makamların talimatıyla gerçekleştirilen geniş çaplı arama, belediyenin tüm birimlerinde eş zamanlı olarak yürütüldü.

Dijital Hafıza Kopyalanıyor: Bilgi İşlem Birimine Jandarma Koruması

Baskın sırasında belediyenin bilgi işlem dairesi ve kritik birimlerindeki tüm bilgisayarlar, harici diskler ve dijital materyaller incelemeye alındı. Jandarma ekipleri, kurumun bilgi işlem sorumlusu refakatinde veri kopyalama ve inceleme işlemlerini titizlikle sürdürürken, belediyeye giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlandı.

Soruşturma Derinleşiyor: 3 İsim İçin Daha Gözaltı Talimatı

Dosyadaki yeni deliller ışığında savcılık, soruşturmanın seyrini değiştirecek bir hamle daha yaptı. Devam eden operasyonel faaliyetler kapsamında 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Bu son gelişmeyle birlikte, irtikap suçlamasıyla yürütülen dosyadaki şüpheli sayısı ve delil ağının genişlediği bildirildi.

Süreçte Ne Olmuştu? Başkan ve Yardımcısı Cezaevinde

Bolu’yu sarsan operasyonun fitili 28 Şubat tarihinde ateşlenmişti. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hukuk kökenli olan ve uzun yıllardır Bolu siyasetinde yer alan Tanju Özcan’ın tutukluluk hali devam ederken, jandarmanın belediye binasındaki incelemelerinin ardından yeni bir iddianame hazırlanması bekleniyor.