Bolu’da 28 Şubat’ta patlak veren ve Başkan Tanju Özcan’ın tutuklanmasıyla sonuçlanan ‘irtikap’ soruşturmasında yeni perde! Sabahın ilk ışıklarıyla belediye binasına giren jandarma ekipleri, kritik belgelerin peşinde.
Belediye Binasında Şafak Harekatı: Ekipler Dosyaları İnceliyor
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı yolsuzluk ve irtikap soruşturması, yeni bir boyut kazandı. Sabahın erken saatlerinde çok sayıda jandarma ekibi, Bolu Belediye binasına giriş yaparak geniş çaplı bir arama ve inceleme faaliyeti başlattı. Belediye çalışanlarının şaşkın bakışları arasında devam eden operasyonda, dijital materyaller ve ihale dosyalarının titizlikle incelendiği öğrenildi.
Tanju Özcan ve Yardımcısı Halen Cezaevinde
Hatırlanacağı üzere, 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar Bolu’yu adeta sarsmıştı. Kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanarak haksız menfaat sağlamaya zorlaması (irtikap) suçlamasıyla gözaltına alınan 13 isimden, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün gerçekleştirilen aramanın, cezaevindeki isimlerin ifadeleri ve elde edilen yeni deliller doğrultusunda genişletildiği tahmin ediliyor.
BOLSEV ve Diğer Şüpheliler Mercek Altında
Soruşturmanın sadece belediye ile sınırlı kalmadığı, vakıf ayağında da önemli gelişmelerin yaşandığı biliniyor. Daha önce BOLSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız hakkında "ev hapsi" kararı verilmiş, operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Jandarmanın belediye binasındaki arama faaliyetlerinin gün boyu sürmesi beklenirken, yeni gözaltıların olup olmayacağı ise şehirde büyük merak konusu.