Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bolu'da gaziler günü coşkuyla kutlandı

Bolu'da gaziler günü coşkuyla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Bolu'da kortej yürüyüşü ve resmi törenle anıldı, gazilere duyulan minnet dile getirildi.

Bolu’da 19 Eylül Gaziler Günü, İzzet Baysal Caddesi’nde gerçekleştirilen büyük bir kortej yürüyüşü ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliklerin başlangıcı olan bu yürüyüş, il protokolü, gaziler, şehit yakınları, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, etkinliğe katılan 105 öğrenci, gençlerin vatanseverlik ruhunu sembolize etti.

Törenlerin detayları

Kortej yürüyüşünün ardından etkinlikler, Anıtpark’ta düzenlenen resmi bir törenle devam etti. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra, canlarını feda eden şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, protokol üyeleri ile ilgili dernekler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla daha da anlam kazandı.

Gazilere duyulan minnet

Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Dinçer’in günün anlam ve önemine binaen yaptığı anlamlı konuşma ile sona erdi. Dinçer, vatan savunmasında görev alan gazilere duyulan minnet ve vefa duygularını dile getirerek, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

BOLU'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İZZET BAYSAL CADDESİ'NDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ...

BOLU'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA İZZET BAYSAL CADDESİ'NDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI.