İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen borsa manipülasyonu soruşturmasında kritik bir operasyona imza attı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporları, bir sanayi şirketinin pay piyasasında olağanüstü fiyat ve miktar hareketleri yaşandığını ortaya koydu.
SPK Raporu: Sosyal Medya Yoluyla Yapay Fiyat Hareketi
Soruşturma kapsamında, şirketin hisseleriyle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarla yapay fiyat artışları ve düşüşleri oluşturulduğu, bu manipülatif hareketlerle yatırımcıların zarara uğratıldığı belirlendi.

İstanbul ve Diyarbakır’da Eş Zamanlı Baskın
Yürütülen çalışmalar üzerine, bu sabah İstanbul merkezli Diyarbakır’da şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Yakalanan Şüpheliler Emniyete Götürüldü
Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.