İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bu belgeler yoksa yandınız! İstanbul’da trafik denetiminde ceza rekoru!

Bu belgeler yoksa yandınız! İstanbul’da trafik denetiminde ceza rekoru!

İstanbul’un Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinde gece boyunca süren geniş çaplı denetimlerde 6 bin 811 kişiye GBT yapıldı, 14 aranan şüpheli yakalandı. Eksik belgeli sürücülere toplam 498 bin 288 TL ceza kesildi. Denetimlere İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da katıldı.

MUHABİR: Eray Aksoy

Bahçelievler ve Bağcılar’da çok sayıda araç ve şahıs sorgulandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerde, 6 bin 811 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılırken, 14 aranan şüpheli yakalandı. Eksik belgeli sürücülere toplam 498 bin 288 TL para cezası kesildi.

300 Personel, 42 Ekip, 15 Uygulama Noktası

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın da katıldığı denetimlerde, Asayiş Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları, Önleyici Hizmetler ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri görev aldı.

Uygulamalar, saat 19.30’da başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti. Toplam 42 ekip ve 300 personelin görev aldığı denetimler, 15 farklı noktada eş zamanlı olarak yürütüldü.

Araç ve Motosikletler Tek Tek Kontrol Edildi

Denetimler sırasında 1.593 araç ve 542 motosiklet durdurularak belgeleri kontrol edildi. Yapılan sorgulamalarda:

14 aranan kişi yakalandı

4 araç ve 19 motosiklet trafikten men edildi

Üst aramalarında uyuşturucu madde ele geçirildi

Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı davranan sürücülere toplam 498.288 TL idari para cezası uygulandı

Emniyet Müdürü Yıldız: “İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur”

Denetimlere bizzat katılan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, uygulamalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un huzuru, Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla başlattığımız kararlılık nöbeti olan uygulamalarımız 39 ilçemizde aralıksız devam ediyor. Bugün de asayiş, narkotik, organize birimlerimizle Bağcılar’dayız. Vatandaşlarımızın güvenliği için 7 gün 24 saat görev başındayız.”