İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bu vatanın teröre kurban verecek evladı yok: Muş’ta yürek yakan eylem!

Bu vatanın teröre kurban verecek evladı yok: Muş’ta yürek yakan eylem!

Muş’ta PKK tarafından kaçırılan çocukları için nöbet tutan aileler, soğuk havaya rağmen evlatlarına kavuşma umuduyla eylemlerini sürdürüyor.

MUHABİR: Eray Aksoy

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde her hafta sürdürdükleri eylemlerine devam etti. Aileler, çocuklarının teslim olması için yetkililerden destek ve kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

“Anneler Direniyor, Evlat Nöbetindeyiz”

Aileler, taşıdıkları pankartlarla mesajlarını dile getirdi. “Anneler direniyor”, “Evlat nöbetindeyiz” ve “Artık yeter, yakamızdan düşün” yazılı pankartlar eylemde öne çıktı.

Halit Altun: 12 Yıldır Çocuğumu Arıyorum

Oğlu için eyleme katılan Halit Altun, çocuğunun 12 yıl önce kaçırıldığını söyledi. Altun, “Çocuğuma kavuşmak için 9 yıldır mücadele ediyorum. Kar ve soğuk havaya aldırış etmeden çocuklarımızın peşindeyiz. Onlardan çocuklarımızı istiyoruz. Evlatlarımızın teslim olması için çağrıda bulunuyorum, gelsinler, yasalardan faydalansınlar. Nöbetimizi terk etmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Anne Naciye Sönmez Yıldız: “Davamızı Bırakmayacağız”

Anne Naciye Sönmez Yıldız da, “10 yıl önce oğlumu kaçırdılar. Biz de mücadelemizi sürdürüyoruz. Onlar için bu soğukta burada bekliyoruz. Onların teslim olmasını istiyoruz. Davamızı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden Destek Bekleniyor

Ailelerin eylemi, hem kamuoyunun dikkatini çekmeye hem de yetkililerden somut adımlar beklemeye odaklanıyor. Her hafta çarşamba günü devam eden eylem, ailelerin çocuklarına kavuşma umudunu simgeliyor.