Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bursa'da afet hazırlıkları güçlendiriliyor: Başkan vekili Biba'dan önemli mesaj

Bursa'da afet hazırlıkları güçlendiriliyor: Başkan vekili Biba'dan önemli mesaj

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, afetlere hazırlık için alınan tedbirleri ve yeni yatırımları tanıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, olası afetlere müdahale ve hazırlık süreçlerini güçlendirmek için yapılan yatırımları devreye alma töreninde konuştu. Biba, "Bizim görevimiz korkuyu büyütmek değil, hazırlığı artırmaktır. Rehavete kapılmak yerine tedbir almalıyız," dedi.

Afet hazırlık yatırımları hayata geçirildi

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilen törende, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtimal afetlere yönelik önemli yatırımları tamamladı. Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla, Arama Kurtarma Eğitim Hizmet Binası açıldı. Ayrıca, itfaiye filosuna 7 yeni araç dahil edildi ve mobil şarj ile internet aracı, mobil ikram aracı hizmete sunuldu.

Geçmişten geleceğe dersler çıkarılmalı

Törende konuşan Biba, 17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak, "Acıları anmakla kalmamalı, bu acılardan ders çıkarmalıyız. Depremin büyük bir afete dönüşmesini önleyebiliriz," dedi. Bursa'nın, çevresindeki aktif faylarla birlikte deprem konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Biba, şehirdeki sanayi ve tarihî yapıların güvenliği üzerinde durdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı arasında gerçekleştirilen Deprem Riskini Azaltma ve Önleme Planlaması Projesi hakkında bilgi veren Biba, bu projeyle birlikte riski azaltma ve müdahale gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yenilikler arasında yer alan yeni araçlarla ilgili de bilgi veren Biba, bu araçların haberleşme ve koordinasyon süreçlerinde kritik rol oynayacağını belirtti. Ayrıca, araçların yapımında emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, bu süreçte belediye personelinin bağlılığını ve çalışmalarını övdü. Törende, Arama Kurtarma Eğitim Hizmet Binası'nın açılışı yapıldı ve test sürüşü gerçekleştirildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ŞAHİN BİBA, OLASI AFETLERE MÜDAHALE VE HAZIRLIK...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ŞAHİN BİBA, OLASI AFETLERE MÜDAHALE VE HAZIRLIK SÜREÇLERİNİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA YAPILAN YATIRIMLARIN DEVREYE ALINDIĞI TÖRENDE KONUŞTU: "BİZE DÜŞEN KORKUYU BÜYÜTMEK DEĞİL, HAZIRLIĞI ARTIRMAKTIR. REHAVETE KAPILMAK DEĞİL, TEDBİR ALMAKTIR."