3 Gündür Süren Müdahale
Bursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 3 gün önce başlayan orman yangını hâlâ kontrol altına alınabilmiş değil. Yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Kara ekipleri gece boyunca aralıksız çalıştı. Sabah saatlerinde havadan müdahale yeniden başlatıldı; yangın söndürme helikopterleri ve uçakları bölgeye sevk edildi.
Yangın alanında rüzgarın sabah saatlerinde etkisini yitirmesiyle birlikte, yükselen duman yoğun bir sis tabakası oluşturdu. Görüş mesafesi neredeyse sıfıra indi. Dron görüntülerine göre ilçe merkezi ve çevresi gri duman bulutuyla tamamen kaplanmış durumda.
Yangın sonrası oluşan duman bulutları, dron ile görüntülenerek kamuoyuyla paylaşıldı. Görsellerde, dumanın gökyüzünü kapladığı ve bölgeyi bir sis gibi sardığı net şekilde görülebiliyor.

Ulusal Ölçekte Yangın Alarmı
Bursa’daki yangın, Türkiye genelinde yaşanan orman yangınlarının bir parçası. Şu anda en az 3 ilde 4 ayrı bölgede yangınlarla mücadele ediliyor. Gözaltılar ve tahliyeler de devam ediyor.
Meteorolojik Umut: Sağanak Bekleniyor
Meteoroloji’nin yaptığı açıklamaya göre, ilerleyen günlerde özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer sağanak yağışların etkili olabileceği bildirildi. Bu durum, yangınla mücadelede önemli bir avantaj yaratabilir.
Vatandaşlara Çağrı
Yetkililer, yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, yangınla ilgili gelişmelerin ve uyarıların resmi kanallar üzerinden takip edilmesi gerektiği belirtiliyor.