Yeni Birlik Gazetesi Gündem Bursa'da tarlada kurtuluş savaşı dönemine ait mühimmat keşfi

Bursa'da tarlada kurtuluş savaşı dönemine ait mühimmat keşfi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir vatandaşın bulduğu 2 patlamamış el bombası, Kurtuluş Savaşı dönemine ait olduğu düşünülen mühimmat paniğe yol açtı.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde tarla yakınındaki boş bir arazide bir vatandaş tarafından bulunan iki patlamamış mühimmat, kısa sürede paniğe sebep oldu. Olay, Çeltikçi Mahallesi'nde, toprak üzerinde metal cisimlerin fark edilmesiyle ortaya çıktı.

Durumun derhal jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Jandarma, mühimmatların bulunduğu alanı güvenli bir hale getirerek çevrede önlem aldı. İlk incelemeler sonucunda, bu mühimmatların 1897 yılında üretilen Fransız yapımı tüfek bombaları olduğu belirlendi. Uzmanlar, bu mühimmatların Kurtuluş Savaşı dönemine ait olabileceğini değerlendirmekte.

Güvenlik önlemleri alındı

Jandarma ekipleri, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırarak, patlamamış mühimmatın etrafını güvenlik çemberiyle çevreledi. Yerel halk, yaşanan durum sonrası endişelerini dile getirirken uzman ekiplerin olay yerine gelmesi bekleniyor.

Mühimmatların imha süreci

Olay sonrasında jandarma, herhangi bir olumsuz durum yaşamamak adına bölgedeki güvenlik önlemlerini sürdürdü. Uzman ekipler tarafından, patlamamış mühimmatların kontrollü bir şekilde imha edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu tür mühimmatların, Kurtuluş Savaşı yıllarında bölgede yaşanan çatışmalar sonucu kalmış olabileceği düşünülüyor.

BURSA’NIN ORHANGAZİ İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN TARLA YAKININDAKİ BOŞ ARAZİDE BULDUĞU 2 PATLAMAMIŞ...

BURSA’NIN ORHANGAZİ İLÇESİNDE BİR VATANDAŞIN TARLA YAKININDAKİ BOŞ ARAZİDE BULDUĞU 2 PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT PANİĞE NEDEN OLDU. İLK İNCELEMEDE MÜHİMMATLARIN 1897 YILINDA ÜRETİLEN FRANSIZ YAPIMI TÜFEK BOMBALARI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİRKEN, KURTULUŞ SAVAŞI DÖNEMİNDEN KALMIŞ OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR.