Bursa’da bir yılı aşkın süredir devam eden Mudanya Yolu üzerindeki Yeni Geçit Köprüsü, tamamlanan bölümleriyle 5 şeritli olarak hizmete açıldı. Köprünün açılmasıyla birlikte bölgedeki trafik akışının yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.
Trafikteki son durum
Yeni Geçit Köprüsü’nde tamamlanan bölümler, araç trafiğine açılırken şu an için Bursa yönünde ulaşım iki şerit üzerinden sağlanmakta. Köprünün Bursa yönündeki üç şeritli kısmında ise asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu bölümün de tamamlanmasının ardından bölgede toplamda 5 şerit üzerinden ulaşım sağlanacak. Bu durumun, geçici trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltması bekleniyor.
Yeni düzenlemelerle trafik akışı kolaylaşacak
Mudanya ve Bademli yönünde de yeni trafik düzenlemeleri yapıldı. Bademli yönüne dönüş yapmak isteyen araçlar için yeni alternatif güzergahlar oluşturuldu. Bu değişiklikler sayesinde sürücüler daha güvenli ve kolay bir şekilde Bademli Kavşağı
Bölgede mevcut trafik yoğunluğunun, köprünün tamamlanmasıyla sona ermesi bekleniyor. Asfaltlama çalışmaları hızla devam ederken, ekiplerin dron ile havadan görüntülenmesi, bölgede yapılan işlemlerin son durumunu gözler önüne seriyor.

BURSA’DA YAPIMI BİR YILI AŞKIN SÜREDİR DEVAM EDEN MUDANYA YOLU ÜZERİNDEKİ YENİ GEÇİT KÖPRÜSÜ, TAMAMLANAN BÖLÜMLERİYLE 5 ŞERİTLİ OLARAK HİZMETE AÇILDI