İstanbul mesaisine sabahın erken saatlerinde başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hafızlık İcazet Merasimi için Çamlıca Camii’ne geçti. Hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 333 genç yetenek, aileleri ve hocalarıyla birlikte büyük bir gurur yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla taçlanan törende, dualar ve tekbirler caminin kubbesinde yankılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürsüye Çıktı: Bakara Suresi'ni Okudu
Programın en dikkat çekici anı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mikrofon başına geçmesiyle yaşandı. Caminin huşu dolu atmosferinde Bakara Suresi’nin ilk beş ayetini (Elif-Lam-Mim) tilavet eden Erdoğan, genç hafızlar ve cemaat tarafından ilgiyle dinlendi. O anlar kameralara yansırken, Cumhurbaşkanı’nın tilaveti sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.
"Onlar Kurtuluşa Erenlerin Ta Kendileridir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu Bakara Suresi’nin ilk 5 ayeti; gayba inananların, namazı dosdoğru kılanların ve kendilerine verilen rızıktan harcayanların kurtuluşa ereceğini müjdeliyor. Bu manevi mesajın icazet merasimi gibi özel bir günde verilmesi, törene katılanlar için anlamlı bir mesaj oldu.
Sevenlerinden Yoğun İlgi: "Dünya Lideri Yiğidim"
Törenin ardından paylaşılan görüntülere vatandaşlardan yorum yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavet etmesine yönelik memnuniyetlerini dile getiren takipçiler, "Maşallah", "Yiğidim aslanım" ve "Allah hidayet versin" şeklinde dualarla desteklerini ilettiler. Program, hafızlarla çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.