Çanakkale Şehir Mezarlığında meydana gelen duygusal dostluk hikayesi, Baran Aldağ adlı mezarlık görevlisinin, burada yaşayan sincaplarla kurduğu bağın ön planda olduğu bir örnek sunuyor. 41 yaşındaki Aldağ, başlangıçta sadece iki sincap beslemeye karar vermişti, ancak bu dostluk kısa süre içinde 50'ye yakın sincapla kalabalık bir aileye dönüştü.
Sincapların dostluk hikayesi
Baran Aldağ, mezarlıkta sincapların rahatça dolaşabilmesi için mezarların üzerine fındık ve fıstık bırakmaya başladı. Zamanla bu sincaplar, Aldağ’a alıştı ve arkadaşlık kurmaya başladı. Hayvanların sayısı arttıkça, onlara 'Boncuk', 'Can', 'Yiğit', 'Zeytin' ve 'Badem' gibi isimler vererek kila ortak bir aile atmosferi oluştu.
Günün ritüeli: Sincapları beslemek
Aldağ, her sabah sincapları beslemek için erken saatlerde mezarlığa geliyor. İş gününden önce sincaplara fındık, fıstık ve ceviz vermek, onun için bir ritüel haline gelmiş durumda. Ayrıca, mezarlığa gelen ziyaretçilerin sincaplarla kurduğu dostluğu izlemek de onları etkiliyor. "Mezarlığın maskotu oldular" diyerek duyduğu mutluluğu dile getiriyor.
Baran Aldağ, desteklerinin olduğunu ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in yanı sıra hayırseverlerin de katkı sağladığını belirtiyor. Aldağ, sosyal medyada paylaştığı sincap görüntüleri sayesinde yurtdışından da insanların ilgisini çekmektedir. Ziyaretçilere sincapları görmek için mesafeleri göze alarak geldiklerinde yaşadığı mutluluğu bununla ifade ediyor.
Bu dokunaklı hikaye, doğayla iç içe olan insanların, hayvanlarla nasıl bir bağ kurabildiğini gösteriyor. Baran Aldağ'ın sincaplarla dostluğu, hem mezarlık ziyaretçilerine neşeli anlar sunmakta hem de toplumsal bir dayanışma örneği oluşturmaktadır.

Çanakkale'de mezarlık görevlisinin sincaplarla kurduğu dostluk görenlerin içini ısıttı