Yeni Birlik Gazetesi Gündem Casperlar suç örgütü operasyonunda kimler tutuklandı, 9 polis neden gözaltına alındı?

Casperlar suç örgütü operasyonunda kimler tutuklandı, 9 polis neden gözaltına alındı?

Kamuoyunda “Casperlar” olarak bilinen yeni nesil silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada kritik bir eşik aşıldı. Aralarında 9 polis memurunun da bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık işlemlerinin ardından 17 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyada yer alan PolNet sorguları, para transferleri ve Almanya bağlantılı gelişmeler soruşturmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Kamuoyunda “Casperlar” olarak bilinen yeni nesil silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada kritik bir eşik aşıldı. Aralarında 9 polis memurunun da bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Savcılık işlemlerinin ardından 17 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyada yer alan PolNet sorguları, para transferleri ve Almanya bağlantılı gelişmeler soruşturmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Bakırköy merkezli operasyonda 18 şüpheli neden gözaltına alındı, 17 kişi neden tutuklandı?

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda toplam 18 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından 17 şüpheli hakkında tutuklama talebiyle işlem yapıldı. 1 şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlik değerlendirmesi sonucunda 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklama talep edilen şüphelilerden 2’sinin ise halihazırda cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma dosyasında yer alan iddialar, örgütün kamu görevlileriyle bağlantı kurarak bilgi temin ettiği ve bu bilgiler üzerinden finans sağladığı yönünde.

9 polis PolNet bilgilerini nasıl sızdırdı, 3 bin TL para transferi iddiası ne?

Sevk yazısında yer alan bilgilere göre, şüphelilerden Güven Şeren’in kimlik numarasının 25 Temmuz 2025 tarihinde PolNet sistemi üzerinden sorgulandığı tespit edildi. Bu sorgulamayı yapan polis memurunun A.A. olduğu belirlendi.

Aynı gün polis memuru A.A.’nın banka hesabına, şüpheli Serkan Cemal Güney tarafından 3 bin lira gönderildiği iddia edildi. Bu para transferi, soruşturma dosyasında dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.

Dosyada, Bakırköy Adliyesi’nde görev yapan bir zabıt katibi aracılığıyla bazı kişiler hakkında kırmızı bülten sorgulaması yaptırıldığı, kimlik bilgilerinin ise görevli polis memurları üzerinden temin edildiği öne sürüldü. Emniyet bilişim ağı olan PolNet üzerinden elde edilen bilgilerin örgüt yöneticilerine aktarıldığı değerlendiriliyor.

İsmail Atız Almanya’da neden yakalandı ve neden serbest bırakıldı?

Soruşturma dosyasında, kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı İsmail Atız’ın 3 Temmuz 2025’te Almanya’da yakalandığı bilgisine yer verildi. Atız’ın 7 Temmuz 2025 tarihinde serbest bırakıldığı belirtildi.

Savcılık sevk yazısında, Atız’ın tahliyesinin ardından Almanya’da uyuşturucu ticareti bağlantısıyla Türk kökenli kişileri tutuklayan farklı bir savcıya yönelik silahlı saldırı düzenlenebileceğine dair ihbar alındığı ifade edildi.

Bu kapsamda, Atız ile birlikte hareket ettiği öne sürülen ve “Hamuş” kod adıyla bilinen Güven Şeren’in, Alman savcının ikametine yakın bir bölgede gözaltına alındığı kaydedildi.

SKY uygulaması nedir, soruşturmada nasıl delil oldu?

Soruşturma dosyasına, Europol tarafından çözümlenen “SKY” adlı şifreli mesajlaşma uygulamasına ait verilerin de girdiği aktarıldı. Uluslararası suç örgütleri tarafından uyuşturucu ticareti ve yasa dışı bahis faaliyetlerinde kullanıldığı belirtilen bu uygulamaya ilişkin Türkiye bağlantılı yazışmaların incelendiği bildirildi.

Elde edilen dijital verilerde, bazı polis memurları tarafından örgüt yöneticilerine bilgi aktarıldığına yönelik değerlendirmeler yer aldı. Bu yazışmaların, emniyet içerisinden bilgi sızdırıldığı iddialarını güçlendirdiği ifade ediliyor.

Serkan Cemal Güney ve İbrahim Tankoş hangi suçlamalarla gündemde?

Savcılık değerlendirmesine göre, Serkan Cemal Güney’in elebaşılığını yaptığı, İbrahim Tankoş’un ise yöneticiliğini üstlendiği ayrı bir yapılanmanın bulunduğu öne sürüldü. Güney’in kamu görevlileri ve suç örgütü bağlantıları üzerinden örgüte yasa dışı para aktardığı iddia edildi.

Dosyada ayrıca, İstanbul Havalimanı’nda görevli bir gümrük muhafaza memurunun, Sao Paulo’dan gelen bazı kişilerin beraberinde getirdiği uyuşturucu maddeleri teslim alarak ülkeye sokulmasına aracılık edeceği yönünde tespitlere yer verildi.

Bunun yanı sıra, Bakırköy Adliyesi’nde görevli bir zabıt katibine iki kişi hakkında kırmızı bülten çıkarılıp çıkarılmadığının sorgulatıldığı, kimlik numarası temini için polis memurlarıyla temas kurulduğu iddialar arasında.

Yürütülen soruşturma kapsamında hem kamu görevlileri hem de suç örgütü bağlantılı isimler hakkında ciddi suçlamalar yöneltildi. Emniyet ve adliye içerisinden bilgi sızdırıldığı iddiaları, dosyanın en kritik başlıklarından biri olarak öne çıkıyor. Sürece ilişkin yargılamaların ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.