Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cevdet Yılmaz’dan Bölgesel Gerilim Mesajı! 'Türkiye İstikrar Adası Konumunda'

Cevdet Yılmaz’dan Bölgesel Gerilim Mesajı! 'Türkiye İstikrar Adası Konumunda'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında AK Parti Mardin İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen vefa iftar programına katıldı. Programda teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Yılmaz ve Işıkhan çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konuşmasına ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Mardinlilere ileten Yılmaz, ramazan ayının son haftasına girildiğini ifade ederek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ettiğini dile getirdi.

Mardin’in tarih boyunca farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı kadim şehirlerden biri olduğunu belirten Yılmaz, kentin güçlü bir vakıf ve dayanışma geleneğine sahip olduğunu söyledi. Camiler, medreseler ve imaretlerin etrafında şekillenen bu kültürün paylaşmayı ve toplumsal sorumluluğu merkeze alan bir anlayışı yansıttığını ifade eden Yılmaz, ramazan ayının bu geleneğin en canlı şekilde hissedildiği dönemlerden biri olduğunu dile getirdi.

AK Parti teşkilatlarının vatandaşlarla güçlü bir bağ kurduğunu belirten Yılmaz, teşkilatların vatandaşların taleplerini yerinde dinleyerek çözüm üretmeye çalıştığını ifade etti. AK Parti’nin siyaset anlayışının millet merkezli olduğunu dile getiren Yılmaz, siyasetin rotasının millet tarafından belirlendiğini söyledi.

“Güvenlik, Demokrasinin ve Kalkınmanın Temelidir”

Yılmaz konuşmasında “Terörsüz Türkiye” vizyonuna da değindi. Terörün gündem olmaktan çıktığı bir ortamın sivil siyasetin, demokratik süreçlerin ve huzurun güçlenmesini sağlayacağını belirten Yılmaz, güvenliğin demokrasinin ve kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Huzurlu ve güvenli bir ortamın yatırım ve kalkınma açısından önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, güvenliğin olmadığı yerlerde yatırım ve sermaye hareketlerinin olumsuz etkilenebileceğini söyledi. Türkiye’nin uzun yıllar terörle mücadele sürecinde önemli ekonomik kaynaklar harcadığını belirten Yılmaz, bu süreçte büyük ekonomik kayıpların yaşandığını ifade etti.

Bölgesel Gelişmeler ve Diplomasi Vurgusu

Yılmaz, son dönemde bölgede yaşanan gelişmelerin güvenlik ve istikrarın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. İran’a yönelik saldırılar ve sonrasında yaşanan karşılıklı misillemelerin ABD, İsrail ve İran arasında gerilimi artırdığını ifade eden Yılmaz, bu durumun bölgesel istikrar açısından riskler doğurduğunu söyledi.

Bölgedeki çatışmaların insani, ekonomik ve çevresel maliyetler doğurduğunu belirten Yılmaz, sürecin bölgesel ve küresel istikrarı tehdit ettiğini ifade etti. Bu çerçevede bölgede çatışmaların sona ermesi ve normalleşmenin sağlanmasının önemine işaret etti.

Yılmaz, “Şu anda bölgemiz maalesef bir ateş çemberi ve bunun içinde ülkemiz adeta bir istikrar adası konumunda.” ifadelerini kullandı.

Ateşkes ve Diplomasi Çağrısı

Türkiye’nin ihtilafların savaş yerine diplomasi ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini savunduğunu belirten Yılmaz, tarafların sorunlarını diplomasi yoluyla çözmesinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin bu süreçte diplomatik çabalara katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderler diplomasisi kapsamında çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumların da diplomatik temaslarını sürdürdüğünü dile getirdi. Yılmaz, Türkiye’nin aynı zamanda ülkenin güvenliği, sınırları ve vatandaşların korunmasını öncelikli olarak ele almaya devam ettiğini söyledi.

Programda Diğer Konuşmalar ve Katılımcılar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin bölgesinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Işıkhan, Mardin’in çok kültürlü yapısına dikkat çekti.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ise Türkiye’nin güvenliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlandığını ifade etti.

Programa AK Parti Mardin milletvekilleri Muhammed Adak ve Faruk Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen de katıldı.