YouTube yayınında sarf ettiği ifadeler nedeniyle “Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran 2025'te tutuklanan Altaylı, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme ayrıca, “adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olacağı” gerekçesiyle tutukluluğun devamına karar vermişti.
190 Gün Sonra Tahliye
Altaylı'nın avukatları karara itiraz ederek dosyayı üst mahkemeye taşıdı. Başvuruyu değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, tutukluluk halinin sona erdirilmesine karar verdi ve Altaylı, 190 gün sonra Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.
“Çepeçevre Sizlerle Kuşatılmışım”
Tahliye sonrası ilk mesajını paylaşan Fatih Altaylı, yakın çevresine şu sözlerle teşekkür etti:
“Sevgili dostlarım, tek tek yanıt veremeyeceğim kadar çok sevgi dolu geçmiş olsun mesajlarınızı aldım. Hepinize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sağ olun, var olun. İyi ki varsınız. İyi ki çepeçevre sizlerle kuşatılmışım. Hepinize en içten sevgilerimle, minnetlerimi iletmek istiyorum.”