İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP içindeki çürük elmalar ifşa mı ediliyor? Canpolat’tan sert mesaj!

CHP içindeki çürük elmalar ifşa mı ediliyor? Canpolat’tan sert mesaj!

CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “mağdur” sıfatıyla ifade verdi.

CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, partisinin İstanbul İl Kongresi’ne dair başlatılan adli süreç kapsamında “mağdur” sıfatıyla ifade verdi. 

Devletin bilgisi dışında hiçbir şey yapılamaz

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Medya Kritik programında konuşan Cemal Canpolat, soruşturma süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Canpolat, kongrede yaşananları kamuoyuyla paylaşmasının ardından savcılıkça ifadesine başvurulduğunu belirtti.

Kongrede yapılan konuşmasının arkasında durduğunu açıkça ifade eden Canpolat, “Devletin bilgisi dışında bu ülkede kimse adım atamaz. Devlet kimin ne olduğunu çok iyi bilir,” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal hafızasına ve istihbarat gücüne duyduğu güveni ortaya koydu.

“Babamızın oğlu olsa bile...”

Cemal Canpolat’ın, parti içi etik dışı uygulamalara karşı net tavır sergilemesi dikkat çekti. “Hırsızı savunacak halimiz yok. Babamızın oğlu bile olsa, suçu varsa gereği yapılmalı,” diyerek, siyasetin arınması gerektiğine vurgu yaptı. Bu sözler, CHP içindeki kimi isimlerin yasa ve etik dışı yöntemlerle ilerlemeye çalıştığı yönündeki iddiaları daha da kuvvetlendirdi.

“Gizli ajandam yok, ülkenin birliğine ihtiyaç var”

Canpolat, konuşmasında gizli bir ajandasının olmadığını ve tüm sürecin devletin bilgisi dahilinde ilerlediğini belirterek, “Bu ülkenin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin aleyhine çalışanlara karşı içeride birlikte hareket etmeliyiz,” ifadelerini kullandı.