İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP'de 'Perinaz Mahpeyker Yaman' belirsizliği: Öztrak'tan açıklama

CHP'de 'Perinaz Mahpeyker Yaman' belirsizliği: Öztrak'tan açıklama

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddialarını yalanladı.

MUHABİR: Şule İnan Koçin

AK Parti’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'na ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı iddia edilen Yaman'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddiaları yeni bir tartışmayı başlattı.

CHP'den yapılan açıklamada 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevlerinin sona erdiği belirtilirken genelge sonrası 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmadığı belirtildi:

"Genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin hemen akabinde, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir. O tarih sonrasında yapılan başdanışman yahut danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu bağlamda, ilgili tarih (4 Haziran 2023) ve genelge sonrasında; ismi geçen 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmamıştır."

Erdem ve Nazlıkaya'dan açıklama

Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da açıklamalarda bulunarak iddiaları yalanladı.

Tele 1 canlı yayınında konuşan Eren Erdem, böyle bir ismin atamasının söz konusu olmadığını dile getirerek şunları dedi:

"Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok.”

Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyu Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyit ettiğini ve kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktarmıştı.

26 Mayıs’ta danışmanlığa alındı, 4 Haziran’da son verildi

Yer alan iddialara ilişkin CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran gazeteci İsmail Saymaz, Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini söylediklerini belirtti.

Saymaz "CHP’li yetkililerle görüştüm. Perinaz Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar. Yaman’ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş. Yaman’ın yakın zamana kadar CHP’ye geldiği belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

Yaman'dan yalanlama

Kendisiyle ilgili yer alan iddialara yanıt veren Yaman, ilk olarak Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyerek "Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na son derece yakışıksız suçlamalar için buradan özür diliyorum" dedi.

Tweetleri kendisinin yazmadığını iddia eden Yaman, bir iş kadını olduğunu ve aylarca sahada olduğu için telefonun tüm şifrelerini personele verdiğini kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmadığını öne sürdü.

Öztrak'tan açıklama

Son olarak CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.