Parti içinde bazı isimler, Bakan Gürlek’in göreve başlamasının ardından yeni operasyonların gündeme gelebileceği yönünde kaygı dile getirirken, bazı kurmayların ise “Eğer sıkıntı oluşturacak bir faaliyet yoksa korkulacak bir durum da yok” değerlendirmesi yaptığı ifade ediliyor. Bu yaklaşım, yürütülen soruşturmaların hukuk çerçevesinde ilerlediğine dair güçlü bir mesaj olarak yorumlandı.
TBMM’DE CHP PROVOKASYONU
Öte yandan Adalet Bakanı Akın Gürlek’in TBMM’deki yemin töreni sırasında CHP’li bazı vekillerin provokatif tavırları dikkat çekti. Yaşanan gerginlikte milletvekillerinin yumruk yumruğa kavga etmesi Meclis’te yakışıksız görüntülere sahne olurken, olay kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
MUTLAK BUTLAN DAVASI GÜNDEMDE
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin istinaf süreci devam ederken, “mutlak butlan” davası da parti gündemindeki yerini koruyor. Lütfü Savaş’ın istinafa taşıdığı dava hakkında parti kaynakları aleyhte bir sonuç beklemediklerini ifade etse de, Adalet Bakanlığı’ndaki değişimin parti içinde huzursuzluk oluşturduğu belirtiliyor.
Genel Başkan Özgür Özel’in yarın yapılacak grup toplantısında Bakan Gürlek hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyor.
TACİZ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANAN BAŞKAN DİSİPLİNE SEVK EDİLİYOR
MYK toplantısının bir diğer önemli başlığı ise kız çocuğuna yönelik taciz suçlamasıyla tutuklanan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede olacak. Parti yönetiminin Dede’yi tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ederek ihraç sürecini başlatacağı ifade ediliyor.
CHP’de yaşanan bu gelişmeler, hükümetin hukuk devleti ilkesi doğrultusunda attığı adımların ve yargı süreçlerinin siyasette nasıl yankı bulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ramazan ayı boyunca planlanan mitinglerin de masaya yatırılacağı toplantıdan çıkacak kararlar merakla bekleniyor.