Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP'de yaprak dökümü sürüyor: Meclis üyelerinin AK Parti’ye geçişleri hızlandı

CHP'de yaprak dökümü sürüyor: Meclis üyelerinin AK Parti’ye geçişleri hızlandı

Aydın Söke Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Necmettin Aka ve Muharrem Özcan partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçti.Detaylar haberimizde..

MUHABİR: Sibel Çınar

Söke’de siyaset hareketlendi

Aydın’ın Söke ilçesinde belediye meclisinde görev yapan CHP’li üyeler Necmettin Aka ve Muharrem Özcan, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Her iki isim de kararlarının ardından AK Parti’ye katıldı.

AK Parti’den açıklama geldi 

Katılıma ilişkin açıklama AK Parti Söke İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapıldı. İlçe Başkanı Mehmet Saki Oğuz, yeni katılımların teşkilata güç kattığını belirterek, “Birlikte Söke için daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Partiler arası geçişler dikkat çekiyor

CHP’den istifa eden meclis üyelerinin AK Parti’ye katılması, Aydın siyasetinde son dönemde yaşanan değişimlerin yeni bir halkası olarak yorumlandı. Özellikle yereldeki dengelerin bu adımla birlikte yeniden şekillenebileceği belirtiliyor.

Daha önce belediye başkanları da katılmıştı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin 24. kuruluş yıl dönümünde de dikkat çeken katılımlar yaşanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı isimler arasında CHP’den ayrılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca yer almıştı.

Aydın siyaseti yeni bir döneme giriyor

Son dönemde yaşanan bu istifalar ve katılımlar, Aydın’da siyasi rekabetin önümüzdeki süreçte daha da yoğunlaşacağına işaret ediyor. AK Parti teşkilatı yeni isimlerle güçlenirken, CHP’deki çözülmenin nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu.