Van'da CHP teşkilatlarını sarsan istifa dalgasında Çatak'ta yönetim kurulunun tamamı, Başkale'de ise bir kişi dışındaki yöneticiler partiden ayrıldı. İlçe başkanları, kararlarında CHP'deki son gelişmelerin etkili olduğunu belirtti.
Başkale İlçe Başkanı görevini bıraktı
Başkale CHP İlçe Başkanı Aykut Parlak, üç dönemdir yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Parlak, kararının arkasında CHP'de son dönemde yaşanan siyasi ve hukuki gelişmelerin bulunduğunu ifade etti.
Partinin kuruluş değerleri ve siyasi çizgisi üzerinden değerlendirmelerde bulunan Parlak, yaşanan son gelişmelerin kendisinde ve beraberindeki partililerde ciddi bir hayal kırıklığı oluşturduğunu belirtti.
Parlak, bundan sonraki siyasi çalışmalarını ise Özgür Özel'in liderliğinde kurulan YENİ Parti bünyesinde sürdüreceğini açıkladı. İlçe başkanının bu kararına yönetim ekibi ve ailesinin de eşlik ettiği belirtildi.
Çatak teşkilatında da toplu ayrılık kararı
Van'ın Çatak ilçesinde de benzer bir gelişme yaşandı. CHP Çatak İlçe Başkanı Celalettin Erarslan, ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşlarla yapılan değerlendirmelerin ardından CHP'den ayrılma kararı aldıklarını bildirdi.
Erarslan, yapılan görüşmeler sonucunda CHP'nin ilçedeki mevcut siyasi karşılığının yeterli olmadığı kanaatine vardıklarını ifade etti. Bu değerlendirmelerin ardından ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu olarak toplu şekilde istifa etme kararı alındı.
Çatak'taki teşkilatın bundan sonraki siyasi faaliyetlerini YENİ Parti çatısı altında devam ettireceği belirtildi.
İki ilçede teşkilatların yapısı değişti
Yaşanan istifaların ardından Van'daki iki ilçede CHP teşkilatlarının yönetim yapısında önemli bir değişiklik ortaya çıktı.
Çatak'ta yönetim kurulunda yer alan isimlerin tamamının CHP'den ayrıldığı, Başkale'de ise bir yönetici dışında diğer isimlerin istifa ederek YENİ Parti'ye geçtiği aktarıldı.
Van'daki gelişme, CHP'nin yerel teşkilatlarında yaşanan son siyasi hareketlilik açısından dikkat çeken gelişmelerden biri olarak değerlendirildi.