Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP’li 3 belediye başkanı AK Parti’ye geçiyor! Erdoğan rozetlerini takacak

CHP’li 3 belediye başkanı AK Parti’ye geçiyor! Erdoğan rozetlerini takacak

CHP'den istifa eden İstanbul'daki 3 belediye başkanının bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takacağı rozetle AK Parti'ye katılması bekleniyor. Törende başka sürpriz isimlerin de yer alabileceği konuşuluyor.

Son günlerde CHP'de yaşanan ayrılıklara yenileri ekleniyor. CHP İstanbul'dan üç ismin, partilerinden istifa ederek yollarına AK Parti çatısı altında devam etme kararı aldığı bildirildi.

Rozetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Takacak

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl

Kulisleri hareketlendiren katılımın adresi ve zamanı da netleşti. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı, tarihi bir rozet takma törenine ev sahipliği yapacak.

Siyasete damga vurması beklenen törende;

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl,

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez,

Tutuklu bulunan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın yerine vekaleten görevi yürüten Şile Belediye Başkanvekili Sacit Aslan AK Parti saflarına katılacak.

Üç ismin rozetini de bizzat Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak.

Törende AK Parti'ye katılacak olan CHP'li belediye başkanlarının, dün akşam saatlerinde e-Devlet üzerinden CHP'den istifa ettikleri öğrenildi.

İYİ Parti’den de Transfer Bekleniyor

Haliç’teki törenin sürprizleri sadece İstanbul yerel yönetimiyle sınırlı kalmayabilir. Parti yönetimiyle yaşadığı görüş ayrılıkları ve sert polemiklerle gündeme gelen İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın da AK Parti’ye katılması gündemde. Gürban’ın istifasını sunarak törende Erdoğan tarafından rozet takılacak isimler arasında yer alabileceği konuşuluyor.