İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP'li Faik Öztrak'tan Ziraat Bankası ve Simit Sarayı tepkisi

CHP'li Faik Öztrak'tan Ziraat Bankası ve Simit Sarayı tepkisi

Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Hükümete yakın olduğu söylenen ve sektörün en büyük simitçisi olan bir firma için milyonlarca dolarlık kurtarma operasyonu yapılıyor. Şimdi merak ediyoruz, bu operasyon için Ziraat Bankası ne kadar kefalet aldı?" diye tepki gösterdi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, TÜİK’in, eylül ayı iş gücü ve istihdam rakamlarını açıkladığını hatırlattı.

Söz konusu rakamlarının, Türkiye’nin “yapışkan, kalıcı, ürkütücü” hale gelen bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Öztrak, eylülde son bir ayda iş arayıp da bulamayanların sayısının geçen yılın aynı ayına göre 817 bin kişi artarak 4 milyon 566 bin kişiye ulaştığını belirtti.Öztrak, buna göre eylülde resmi işsizlik oranının yüzde 13,8 olduğunu aktardı.

4 milyon işsiz var
İşsizlerin sayısının 16 aydan bu yana kesintisiz olarak arttığını bildiren Öztrak, son 10 aydır da işsiz sayısının 4 milyonun üzerine çıktığını kaydetti. Son bir ayda iş arayanların dışındaki işsizlik rakamının ise bu resmi rakamı ikiye katladığını ifade eden Öztrak, “Kimler var bu rakamda? Son bir ayda iş arayanların dışında, iş aramaktan vazgeçmiş, mevsimlik çalışanlar, eksik ve yetersiz istihdam edilen yurttaşlarımız var. Tüm bunları topladığımızda gerçek işsiz sayısı son bir yılda eylül itibarıyla 898 bin kişi artarak 7 milyon 983 bine ulaşıyor. Gerçek işsiz sayımız, böyle bakıldığında dünyadaki 95 ülkenin nüfusundan daha fazla.” diye konuştu.