İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP’li Karabat’tan “Türk Yatırım Fonu” açıklaması

CHP’li Karabat’tan “Türk Yatırım Fonu” açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Mehmet Şimşek’e Türk Yatırım Fonu’na dair eleştirilerde bulundu.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu Türk Yatırım Fonu’nun (TYF) kuruluşuna ilişkin bir açıklama yaparak Şimşek’e: “Fon oyunlarını bırak, vatandaşın derdine bak.” dedi.

AKP’NİN GÜNDEMİNDE HALK YOK

Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı tarafından açıklanan ve 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruluşu duyurulan Yatırım Fonu’nun Türk devletleri arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmesi beklenirken CHP’den konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; AKP’nin milletin ihtiyaçlarını gözetmeyen politikalarını eleştirerek; “Enflasyon sorunu çıkmaz bir hal almaya devam ediyor. Mehmet Şimşek’in gündeminde ise fonlar yer alıyor.” diyerek konuya ilişkin çekingelerinin altını çizdi.

“FONLAR DENETLENMİYOR, KAYNAKLAR BELİRSİZ”

“TYF’ye hangi kaynaktan sermaye aktarıldı? Payımıza en az 100 milyon dolar düştüğü ifade ediliyor. Yani 3,2 milyar TL. Memurların servislerini kaldırınca sağlanacak tasarruftan daha fazla bir bedelden söz ediyoruz. Bunu, milletimiz adına sorgulamak zorundayız.” diyen CHP’li Karabat; fonlara ilişkin en önemli sorunun denetimsizlik olduğunun altını çizdi.

Bu fonların, devletlerin himayesinde uluslararası piyasalardan milyarlarca dolarlık borçlanma yaptığını da belirten Karabat Türkiye Varlık Fonu’nu hatırlatarak; “Türkiye Varlık Fonu kuruldu ve bu fon denetiminden kaçırılıyor. Sözde TVF ile de yatırımlar artacaktı ama AKP’lilere ikinci maaş sağlamaktan öteye gidemiyor.” dedi.