İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem CHP’nin kalbine kilit vuruldu! Özçağdaş: 'Yöneticilerimiz bile içeri alınmıyor'

CHP’nin kalbine kilit vuruldu! Özçağdaş: 'Yöneticilerimiz bile içeri alınmıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, İstanbul İl Başkanlığı'nın Bahçelievler'de hizmet vereceğini açıkladı. Sarıyer'deki binaya girişler kısıtlandı, parti Yargıtay’a başvurdu.Tüm detaylar haberimizde...

MUHABİR: Sibel Çınar

CHP İstanbul'da Yeni Kriz: İl Binasına Girişler Yasak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, partinin İstanbul İl Başkanlığı faaliyetlerinin geçici olarak Sarıyer'deki il binasından Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na taşındığını açıkladı.

 İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen yönetimin görevden uzaklaştırılmasına yönelik aldığı tedbir kararı sonrası, Sarıyer’deki il binası önünde polis güvenlik önlemleri aldı.

Parti yönetimi ise Sarıyer'deki binanın bundan sonra CHP Genel Başkanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılacağını duyurdu.

"Üst düzey yöneticiler bile binaya giremiyor"

Sarıyer’deki bina önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suat Özçağdaş, mahkeme kararına rağmen partinin üst düzey yöneticilerinin dahi binaya alınmadığını belirtti.

“Buraya düne kadar Parti Meclisi üyeleri, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız giremedi. Hâlâ ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız bu binaya erişemiyor” dedi.

Özçağdaş, siyasi partilere ait binaların yurttaşlara açık olması gerektiğini vurguladı.

Picture background

Valilik ile temas kuruldu, çözüm bekleniyor

Özçağdaş, yaşanan sürecin çözülmesi için İstanbul Valisi Davut Gül ile temas kurduklarını ve konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti. 

Sarıyer’deki il binasında sürecin olağan şekilde devam etmesi gerektiğini dile getiren Özçağdaş, “Polisin güvenlik önlemleri elbette değerlidir ancak bu, bir siyasi partinin çalışamaz hâle gelmesini meşru kılamaz” dedi.

Açıklamaya CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katılarak destek verdi.

Gürsel Tekin’den kısa açıklama: “Türkiye’nin gerçek gündemiyle ilgilenin”

Mahkeme tarafından CHP İstanbul İl Yönetimi'nde geçici olarak görevlendirilen Gürsel Tekin ise binaya gelişinde kısa bir açıklama yaparak, “Bu saatten sonra kamuoyuyla paylaşacağım bir şey yok. Söz verdiğim için geldim” dedi.

Tekin, bir arkadaşının vefat haberini aldığını belirterek, “Bugünden itibaren işimize gücümüze bakacağız, Türkiye’nin gerçek gündemiyle meşgul olunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre binada kalan Tekin, açıklamasının ardından bölgeden ayrıldı.