Çorum’da Korkutan Yangın: 3 Ev Kül Oldu
Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Hacıhalil Köyü’nde çıkan yangın, üç evi tamamen yok etti. Yangının başladığı evin sahibi Ahmet Taş’ın eviyle başlayan alevler, kısa sürede yanındaki Şükrü Karaman’a ait eve ve ardından atıl durumdaki başka bir eve sıçradı.
Hızlı Müdahale Hasarı Azalttı
Köy halkının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İskilip Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmalar sonrası alevler tamamen söndürüldü.
Şanslı Son: Can Kaybı Yaşanmadı
Yangında ne yazık ki üç ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. İskilip Kaymakamı Ramazan Polat ve Belediye Başkanı İsmail Çizikci, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştü.
Başkan Çizikci, “Yangını kontrol altına aldık. Büyük maddi kayıplar var ama şükürler olsun ki can kaybı yok. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor,” dedi.