İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan Erdoğan'ın Özel açıklamasına değerlendirme: 'Tarihi cümle'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan Erdoğan'ın Özel açıklamasına değerlendirme: 'Tarihi cümle'

Yiğit Bulut, Erdoğan'ın "Siyasette yumuşama dönemini başlatıyoruz" açıklamasını 'tarihi cümle' olarak değerlendirdi.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Geçtiğimiz gün siyaset gündeminde yer edinen kritik bulaşma gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmiş ve görüşmede Erdoğan'a AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etmişti.

Gerçekleşen görüşme 1 saat 35 dakika sürerken görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Sonrasında Özel, görüşmeye ilişkin Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşmuş ve görüşmenin olumlu atmosferde gerçekleştiğini belirterek "Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün görüşmeye dair yaptığı ilk açıklamasında Özgür Özel'e ziyaretin karşılığını yapacağını söyledi. Yapılan görüşmeyle siyasetin yumuşama dönemine girdiğini ifade eden Erdoğan, "Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.

Erdoğan'ın bu ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Yiğit Bulut'tan da görüşmeye dair açıklama geldi.

Erdoğan'ın "Siyasette yumuşama dönemini başlatıyoruz" açıklamasını tarihi cümle olarak değerlendiren "Bulut, Özgür Özel'in de attığı çok önemli adım" dedi.

Yiğit Bulut şunları yazdı:

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’dan tarihi Cümle; SİYASETTE YUMUŞAMA DÖNEMİNİ BAŞLATIYORUZ. ÖZGÜR ÖZEL’in de attığı çok önemli adım ile TÜRKİYE '100. Yıl Uzlaşması' Dönemine giriyor Hayırlı Olsun"