Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması müjdesini verdi. Açıklama, Aydınlılar arasında büyük sevinç yarattı ve 70 yıldır süren bekleyişi sonlandırdı.
AYTO’nun 10 Yıllık Emekleri Meyvesini Verdi
2016’dan bu yana Çıldır Havalimanı için üç ayrı fizibilite raporu hazırlayan Aydın Ticaret Odası (AYTO), emeklerinin karşılığını aldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını sundu.

Raporlar ve Lobi Çalışmalarıyla Yol Açıldı
AYTO, 2016, 2019 ve 2021 yıllarında hazırladığı bilimsel raporlarla ve yürüttüğü lobi faaliyetleriyle havalimanının yolcu ve kargo trafiğine açılmasına zemin hazırladı. Başkan Ülken, raporları bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etmişti.

Aydın’ın Ekonomisine Büyük Katkı
Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması, Aydın’ın ekonomik, turistik ve lojistik kalkınması için önemli bir adım olarak görülüyor. AYTO’nun öncülüğünde başlayan süreç, bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak.