İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Gençler Türkiye'nin Geleceği İçin Kritik Rol Oynuyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Gençler Türkiye'nin Geleceği İçin Kritik Rol Oynuyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik Kolları Kongresi'nde gençlerin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin geleceğindeki rolüne dikkat çekti. Gençlere verilen değeri vurgulayan Erdoğan, gençlerin eğitim hayatlarına yönelik yapılan yatırımlara da değindi. Erdoğan'ın konuşması gençlerin ülkenin aydınlık yarınlarının teminatı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Gençlik Kolları 7. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından bazı önemli noktalar şu şekilde…

Gençlerin Rolü ve Vizyon

Erdoğan, gençlerin önemine vurgu yaparak, gençlerin Hoca Ahmet Yesevi, Bilge Kağan, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet gibi büyük isimlerin izinden gitmesi gerektiğini belirtti. Gençlerin, Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğunu ve büyük bir medeniyetin mirasçıları olduklarını ifade etti.

Gençlik Kolları ve AK Parti'nin Gençlere Yaklaşımı

Erdoğan, AK Parti'nin gençlere verdiği değeri vurgulayarak, gençlerin her alanda desteklendiğini ve ön plana çıkarıldığını dile getirdi. Siyasetin gençleşmesi için yapılan reformlara da değinen Erdoğan, gençlerin her zaman partinin odak noktasında olduğunu belirtti.

Gençlik ve Ülke Geleceği

Cumhurbaşkanı, gençlerin ülkenin geleceğinde büyük bir rol oynadığını ve Türkiye'nin yüzyıl hedeflerine ulaşmasında gençlerin önemli bir aktör olduğunu söyledi. Gençlerin vatanlarına aşık, milli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Üniversite Sayısının Artırılması

Erdoğan, gençlere yönelik yapılan yatırımlardan biri olarak 132 yeni üniversite açıldığını ve üniversite sayısının 208'e çıkarıldığını belirtti. Gençlerin eğitim hayatlarında daha fazla fırsat sunulması ve ülkenin geleceği için donanımlı bir gençlik yetiştirilmesi hedeflendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gençlik Kolları Kongresi'ndeki konuşması gençlere seslenirken, gençlerin ülkenin geleceğindeki önemine vurgu yaparak, gençlere verilen önemi ve destekleri aktardı. Erdoğan'ın konuşması, gençlerin Türkiye'nin aydınlık yarınlarının teminatı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.