Yeni Birlik Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'de

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung'un davetiyle Seul'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik anlaşmaların imzalanacağı kapsamlı temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un resmi daveti doğrultusunda temaslarda bulunmak üzere başkent Seul’e ulaştı. 4 Kasım’a kadar devam edecek olan kritik ziyaret, iki ülke arasındaki ekonomik, savunma ve diplomatik bağların yeni bir boyuta taşınmasını hedefliyor.

Seul’de Üst Düzey Karşılama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı taşıyan uçak, Seul Seongnam Hava Üssü’ne indi. Türk heyeti, havalimanında Kore Ticaret Bakanı Park Jung-sung ile Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Fatih Yıldız ve eşi Nesrin Yıldız tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamanın ardından heyet, temasların yürütüleceği başkent merkezine hareket etti.

Dev Heyetle Seul Çıkarması: Masada Hangi Başlıklar Var?

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden heyetin geniş profili, temasların çok boyutlu niteliğini gözler önüne seriyor. Türk heyetinde; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Halit Yerebakan ile Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün yer alıyor.

Özellikle savunma sanayii, ileri teknoloji, nükleer ve yenilenebilir enerji alanlarındaki mevcut projelerin derinleştirilmesi ile yeni ortak girişimlerin başlatılması heyetler arası görüşmelerin ana gündem maddelerini oluşturuyor.

Kritik Zirve Salı Günü: Stratejik Ortaklıkta Yeni İmzalar Yolda

Program kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım Salı günü Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ile baş başa ve heyetler arası resmi görüşmeler gerçekleştirecek. Liderler düzeyindeki zirvede, ikili stratejik ortaklığın kapsamlı değerlendirmesinin yanı sıra güncel küresel dengeler ve bölgesel gelişmeler mercek altına alınacak. Görüşmelerin ardından, iki ülke arasındaki iş birliğinin hukuki ve ahdi zeminini güçlendirecek bir dizi stratejik anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.