Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı’nda, 2025 yılına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, aileyi ilgilendiren hukuki süreçlerin iyileştirilmesi için adımlar atacaklarını belirterek, nafaka sistemindeki reformların da bu kapsamda olacağını duyurdu.
Nafaka Sistemi Değişecek Mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile hukuku alanında uygulama kaynaklı sorunlara yönelik birçok tedbiri hayata geçireceğiz. Nafaka usulü de dahil olmak üzere yeni reformlarla bu alandaki sıkıntıları gidereceğiz," şeklinde konuştu. 2025 yılının “aile yılı” olarak ilan edilmesiyle birlikte, nafaka ve boşanma süreçleri de yeniden düzenlenecek.

Aile İçinde Şiddetle Mücadeleye Yeni Adımlar
Erdoğan, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye de değindi. Bu suçlarla mücadelede cezaların artırılacağını ve soruşturma bürolarının yaygınlaştırılacağını açıkladı. Ayrıca, toplu etkinliklerde silahla ateş edilmesi gibi vakaların cezalarının da ağırlaştırılacağı duyuruldu.
Yeni Noterlik Düzenlemesi: Hukuk Fakültesi Mezunlarına Yeni Görevler
Erdoğan, noterlik sistemine yönelik de önemli bir değişiklik yapacaklarını belirtti. Hukuk fakültesi mezunlarının görev alacağı "noter yardımcılığı" gibi yeni bir müessesenin sisteme dahil edileceğini söyledi.
2025-2029 dönemini kapsayan 4’üncü Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ülkemiz, milletimiz ve adalet teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Fikir, görüş, öneri ve eleştirileriyle belgenin hazırlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.… pic.twitter.com/bQpIuywzhO— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 23, 2025