Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yı resmi törenle karşıladı. Görüşmeye üst düzey Türk ve Suriyeli yetkililer de katıldı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Yoğun Diplomasi Trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politika gündemindeki yoğun trafiğe bir yenisini ekledi. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İstanbul’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Resmi Karşılama Töreni

Ahmed Şara, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Tören, protokol kuralları çerçevesinde gerçekleşti.

Üst Düzey Heyetler Hazır Bulundu

Görüşmeye, Türkiye’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün; Suriye’den ise Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve diğer yetkililer katıldı.


Taraflar arasındaki görüşmeler gizlilik içerisinde yapıldı. Görüşmenin ayrıntıları ilerleyen saatlerde açıklanacak.