İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Ağustos Mesajı: “Bu millet esareti asla kabul etmez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Ağustos Mesajı: “Bu millet esareti asla kabul etmez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Büyük Zafer’in Cumhuriyetin temeli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bağımsızlık meşalesini geleceğe taşımak en büyük görevimiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleyi ve Büyük Zafer’in tarihsel önemini vurguladı. “Cumhuriyetimizin temelleri bu eşsiz zaferin ardından atılmıştır” diyen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

“30 Ağustos, Sadece Askerî Bir Zafer Değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında 30 Ağustos’un yalnızca bir askeri zafer değil; milletin yeniden dirilişinin, varoluş mücadelesinin ve ebedî istiklâlinin sembolü olduğunu belirtti. Bu zaferin, sadece Türk milletine değil, dünyanın dört bir yanında bağımsızlık arayışı içinde olan mazlum halklara da ilham verdiğini ifade etti.

“Bu millet asla boyunduruk altına alınamaz, esareti kabul etmez, bağımsızlığından ödün vermez.”

“Cumhuriyetin Temeli Büyük Zaferdir”

Büyük Taarruz'un kazanılmasıyla esaret zincirlerinin kırıldığını belirten Erdoğan, Cumhuriyet’in temelinin bu eşsiz zaferle atıldığını söyledi. Milletin ve kahraman ordunun gösterdiği kararlılığın, tarihin akışını değiştirdiğini vurguladı.

“Bağımsızlık Meşalesini Geleceğe Taşımalıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuna da atıfta bulunarak, bugün en büyük vazifenin, bağımsızlık meşalesini birlik içinde daha güçlü bir geleceğe taşımak olduğunu kaydetti.

“Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi Şükranla Yâd Ediyorum”

Mesajının sonunda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitleri rahmetle, gazileri ise şükranla andığını ifade eden Erdoğan, milletin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.