Külliye'de basına kapalı olarak gerçekleşti
İstanbul, yeniden küresel diplomasi sahnesinde… Türkiye’nin barışa yönelik kararlı duruşu, liderler düzeyinde sürdürülen kritik görüşmelerle pekişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomasi gündemini sürdürüyor. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile gerçekleştirdiği görüşmenin hemen ardından, bu kez Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile önemli bir temasta bulundu. Görüşme, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve basına kapalı olarak gerçekleşti.
Türkiye, Barışın Temsilcisi Olarak Öne Çıkıyor
Görüşmenin, İstanbul'da gerçekleşecek olan yeni barış müzakereleri öncesinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Türkiye, diplomatik çözüm çabalarında bir kez daha inisiyatif alırken, tarafların güven duyduğu bir ev sahibi olarak öne çıkıyor.
İstanbul'da Üçüncü Tur: Gündemde Hangi Başlıklar Var?
Önümüzdeki günlerde İstanbul'da yapılacak görüşmelerin gündeminde esir takası, çocukların ülkelerine iadesi ve sahadaki insani kayıpların önlenmesi gibi temel başlıklar yer alıyor. Görüşmelerin ana odağı ise kalıcı ateşkes zemini oluşturmak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diplomasi Masasında Etkin Rolde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü diplomasi, hem küresel kamuoyunda hem de bölgesel aktörler nezdinde geniş yankı buluyor. Türkiye, diyalog ve çözüm odaklı dış politika anlayışıyla savaşın değil, barışın dili olmaya devam ediyor.