İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DEM Parti’ye Sürpriz Kabul! Sürecin Yeni Aşaması Beştepe’de Görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DEM Parti’ye Sürpriz Kabul! Sürecin Yeni Aşaması Beştepe’de Görüşüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti heyetinde yer alan TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar'ı kabul etti. Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasına sayılı günler kala gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü. DEM Parti'den görüşme sonrası yapılan ilk açıklamada, "Görüşmede, sürecin ilerlemesi konusunda karşılıklı iradenin devam ettiği vurgulandı" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin huzur ve istikrarı açısından kritik bir sürece girilen dönemde, DEM Parti heyetini kabul etti. Beştepe’de gerçekleşen görüşmede, TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar yer aldı. Kabulde ayrıca AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile MİT Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu. Yaklaşık bir saat süren toplantı, terörle mücadelede yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Milli İrade Masada: Cumhurbaşkanı Erdoğan Sürece Liderlik Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.00’te başlayan görüşme, Türkiye’nin terörle mücadelesinde geldiği kritik eşikte, devlet aklının ve millet iradesinin birlikteliğini yansıtıyor. Terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına yönelik sinyallerin güçlendiği bir dönemde gerçekleşen kabul, barış ve huzur ortamının sağlanması adına önemli bir istişare zeminine dönüştü.

DEM Parti: “Karşılıklı İrade Vurgulandı”

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, “Heyetimiz sürecin yeni aşaması ve bundan sonra atılması gereken adımlar hakkında Sayın Cumhurbaşkanı ile görüş alışverişinde bulundu. Sürecin ilerlemesi konusunda karşılıklı iradenin sürdüğü belirtildi” ifadeleri yer aldı. Bu açıklama, devletin kararlı ve kapsayıcı tutumunun sahada da yankı bulduğunu gösterdi.

Buldan: “Yeni Aşamaya Girildi, İstişareler Önemli”

Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Van Milletvekili Pervin Buldan, “Bu tarihi bir görüşme. Süreç yeni bir evreye geçiyor. Bu nedenle istişareler ve karşılıklı görüş alışverişi çok kıymetli. Gerekli adımların atılması açısından bu toplantının çok verimli olacağına inanıyoruz” dedi.

Sancar: “Cumhurbaşkanımızla Görüşlerimizi Paylaşacağız”

Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ise, “Süreçte yeni bir döneme girildiği görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile bu sürecin ihtiyaçlarını ve bundan sonra yapılması gerekenleri değerlendireceğiz. Görüşlerimizi iletip, kendisini de dikkatle dinleyeceğiz” açıklamasında bulundu.