“Nükleer Müzakerelere Geri Dönülmeli”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İran ile İsrail arasında tırmanan krize ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Yılmaz, bölgede istikrarın sağlanması için diplomasinin öncelikli yol olduğunu vurgulayarak, “Gerilimi artıran eylemler durmalı, İran’la nükleer müzakerelere geri dönülmelidir” dedi.
“Bölgemizin İhtiyacı İstikrar, Çözüm Yolu Diplomasi”
Cevdet Yılmaz, yaptığı paylaşımda çatışmaların hiçbir şekilde kalıcı çözüm getirmeyeceğini belirtti. “Bölgemizin ihtiyacı istikrardır. Sorunların çözüm yolu çatışma değil, diplomasidir” ifadelerini kullanan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle sürdürdüğü temasların bölgesel ve küresel barış açısından son derece değerli olduğunu söyledi.
“Tansiyon Düşürülmeli, Gazze’deki Felakete Odaklanılmalı”
Yılmaz, tansiyonun daha da yükselmesi halinde insani, çevresel ve ekonomik kayıpların artacağına dikkat çekti. Açıklamasında, “Gerilimi artıran eylemlere bir an önce son verilmeli, İran’la yürütülen nükleer müzakerelere geri dönülmeli, dikkatler Gazze’de yaşanan insani felaketin çözümüne yönelmelidir” ifadelerine yer verdi.