İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Muğla'da, Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde 100 kişi aynı anda zeybek oynadı, ardından Solotürk gösteriyle gelen izleyicileri büyüledi.

KAYNAK: DHA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında 100 kişi aynı anda "Çökertme" türküsü eşliğinde zeybek oynadı, ardından Solotürk gösteri yaptı. Gösterileri, Kumbahçe sahilinde toplanan binlerce kişinin yanı sıra kruvaziyerdeki yolcular da ilgiyle izledi.

Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği cumhuriyetin 100'üncü yıl kutlamaları sürüyor. Kumbahçe Meydanı'nda düzenlenen kutlamalar kapsamında, bir dans kulübü bünyesindeki 100 dansçı Çökertme türküsü eşliğinde zeybek oynadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da katıldığı halk gösterilerinde en küçüğü 7 yaşındaki Ege Albayrak, en büyüğü ise 70 yaşındaki Gülnihal Birgin'in aralarında bulunduğu 100 kişinin dans performansı beğeni topladı. Kutlamada Semih Özbilgi de Sarı Zeybek türküsü eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün oyununu canlandırdı.

'BU SENE CUMHURİYETİ HER ORTAMDA KUTLAYACAĞIZ'

Etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Ata'nın ilke ve inkılaplarını, Ata sevgisini hiç kimse sorgulayamaz, hiç kimse azaltmaz. Bu milletin gönlünde yatan büyük aslan Mustafa Kemal Atatürk'tür, onun ilke ve inkılaplarıdır. Bugün 100 dansçı muhteşemdi. Burada Atatürk de betimlendi, betimleyen arkadaşımı da çok başarılıydı. Sizlerin de katılımı için çok teşekkür ediyorum. Bu sene cumhuriyeti, denizde, havada, karada; her ortamda her şartta kutlayacağız" dedi.

Kumbahçe Meydanı'ndaki etkinliğin ardından Solotürk gösteri yaptı. Gösterileri, Kumbahçe sahilinde toplanan binlerce kişinin yanı sıra kruvaziyerdeki yolcular da ilgiyle izledi.

Gösteriyi izlemeye gelenlerden Nevra Uçak, "Amerika'da yaşıyorum. Bodrum'a tatile geldim. Müthiş bir coşku içerisindeyiz. Az önce jet geçerken bütün milli duygularımız uyandı. Tüylerimiz diken diken oldu. Tüm Bodrum buradayız " dedi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel zeybek ve Solotürk gösterisi