İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye yolsuzluk tepkisi: “Baklava kutusundaki rüşvet CHP zihniyetinin özeti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye yolsuzluk tepkisi: “Baklava kutusundaki rüşvet CHP zihniyetinin özeti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef aldı. Manavgat’taki rüşvet soruşturması üzerinden sert ifadeler kullanan Erdoğan, “CHP’nin en son kurbanı baklava oldu” diyerek yolsuzluk iddialarına dikkat çekti.

Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisini hedef alan dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gündeminde, Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran “baklava kutusunda rüşvet” iddiası vardı.

Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek, “Özgür Efendi, daha çok şok olursun, en sonunda rezil olursun” ifadelerini kullandı. Rüşvetin şekli ya da biçimi değil, varlığına odaklanılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Valizde de olsa, baklava kutusunda da olsa rüşvet aldıysanız, yargıya hesap vereceksiniz” dedi.

Manavgat’ta yaşanan rüşvet soruşturmasına dikkat çeken Erdoğan, baklava kutusu içinde taşındığı iddia edilen 110 bin euroyu hatırlatarak, “CHP zihniyetinin en son kurbanı baklava olmuştur” açıklamasını yaptı. Bu ifadesi, siyasi gündemde geniş yankı uyandırdı.

Yargı sürecinin tamamen hukuki zeminde yürütüldüğünü belirten Erdoğan, “Rüşvet görüntüleri ortadadır, kimse bunu siyasi operasyon diye geçiştiremez. CHP, yolsuzlukları örtbas etmeye çalışmak yerine hukuk önünde gereken cevabı vermelidir” diye konuştu.

Açıklamalarında CHP’ye yönelik eleştirilerini daha da sertleştiren Erdoğan, “100 yıllık Halk Partisi olmuş Haraç Partisi” diyerek parti içindeki yolsuzluk iddialarının artık CHP’liler tarafından bile dile getirildiğine dikkat çekti.

Özgür Özel’in meclis konuşmalarını da “meyhane ağzı” olarak nitelendiren Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın siyasi tutarlılık ve sorumluluktan uzak bir dil kullandığını savundu.

Erdoğan, partisinin geçmiş seçimlerde CHP karşısındaki başarılarını da hatırlatarak, “2002’den bu yana girdiğimiz tüm seçimlerde CHP’yi yendik. Son seçimde de sadece Bay Kemal’i değil, tüm kadrosunu sandığa gömdük” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda yargıya ve hukuk devletine güven mesajı veren Erdoğan, “Milletin emanetini çalan herkes, nerede olursa olsun yargıya hesap vermekten kaçamayacak” diyerek mesajını net bir şekilde verdi.