Darıca Belediyesi, üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamındaki tercih döneminde ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunmaya başladı.
Darıca'da, üniversite adaylarının tercih yaparken doğru karar vermelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturulan tercih danışma alanları, Adnan Menderes Kültür Merkezi Tercih Danışma Merkezi ve Çınaraltı Meydanı'nda hizmet verecek. Bu hizmet, 29 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında, her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında öğrencilere açık olacak.
Uygulama çerçevesinde, adaylar alanında uzman rehber öğretmenler eşliğinde, puanlarına, başarı sıralamalarına ve kariyer hedeflerine uygun üniversite ve bölüm tercihleri hakkında profesyonel destek alabilecekler.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, üniversite tercihinin gençlerin geleceğini şekillendiren en önemli kararlar arasında yeralması nedeniyle bu hizmeti başlattıklarını belirtti. Bıyık, "Gençlerimizin bu önemli yolculuğunda doğru karar vermelerine katkı sunmak amacıyla ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetimizi başlatıyoruz. Alanında uzman rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimize en doğru tercihleri yapmaları konusunda destek olacak. Geleceğinizi şekillendirecek bu süreçte acele etmeden, bilinçli ve doğru tercihler yapmanız çok kıymetli. Tüm öğrencilerimizi tercih danışma merkezlerimize bekliyor, hayalini kurduğunuz üniversitelere ulaşmanızı gönülden diliyorum," diye konuştu.

DARICA'DA ÜNİVERSİTE ADAYLARI İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERİLECEK.
