İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Davutoğlu cephesi umutlu

Davutoğlu cephesi umutlu

Yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu cephesinden yeni bir açıklama geldi. Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığına göre Davutoğlu'nun partisi kurulduktan sonra belediye meclis üyelerinden de çok sayıda katılım olacak.

Davutoğlu cephesinden bir isim, "Partiyi kurun, gelelim’ diyen çok belediye meclis üyesi var" dedi. Davutoğlu, partisinin tabelasını Aralık ayının ilk haftası asacak. Edinilen bilgiye göre bir süre önce AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Davutoğlu ile zaman zaman görüşmeler yapıyor. Yeneroğlu’nun Davutoğlu ile birlikte hareket edeceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak Davutoğlu’na yakın kaynak, “Görüntü o ama kesinleşmesi lazım” ifadesini kullandı.

Birçok ilçeden mesaj alıyoruz
Davutoğlu’na yakın kaynak, çok sayıda belediye meclis üyesinin kendilerine katılmak istediğini belirterek, ‘Partiyi kurun, gelelim’ diyen çok belediye meclis üyesi var. Biz belediyelerde ağırlığımızı hissettiririz parti kurulduğu zaman. Birçok ilçeden bu mesajları alıyoruz. Türkiye genelinde bize katılmak isteyen belediye meclis üyeleri bulunuyor. İktidar kanadında olan belediye meclis üyelerinde azınlığa düşme söz konusu olabilir. Bazı kararlar alırken sıkıntı oluşabilir. Tabanda kopma gözüküyor. Tabanda yılgınlık var. Tabanın eridiğini gözlemliyoruz” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde, AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftcioğlu Başer'de AKP'den istifa etmişti. Başer, aynı zamanda hali hazırda Büyükçekmece AKP Meclis Üyesi idi.