İstanbul
Açık
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Davutoğlu: Görevimiz bakanı değil, TL'yi korumak

Davutoğlu: Görevimiz bakanı değil, TL'yi korumak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Alanya 1. Olağan Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiden yasaklara kadar birçok konuda eleştiride bulunan Davutoğlu, “Sosyal medya kampanyalarına alıştılar. Neymiş, emperyalistlere karşı Hazine ve Maliye Bakanı'nı koruyacakmışız. Bizim görevimiz bir bakanı korumak değil, bizim ve sizin göreviniz Türk Lirası'nı korumak” dedi. 

 Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarında satırbaşları: 

Mart ayında devlet herkes evlerine çekilsin dedi. Hazır geliri ya da rant geliri olanlar bu süreci bir tatil gibi değerlendirdi... Peki ya böyle bir felakete hazırlıksız yakalanan milyonlar? Bunların dertleriyle dertlenen oldu mu? Oldu, Gelecek Partisi oldu.

Borçlanmalar üzerinden yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bir rant sistemi kurdular. Bu partiyi kurmamızın sebebi bu rant sistemini, bu çarkı bozmak, temelinden değiştirmektir!

Bizim dönemimizde seçkin bir zümre Türkiye'nin dar imkanlarını kullanmayacak. Türkiye'nin imkanları geniş halk kesimleri için, istihdamı artırmak için kullanılacak.

TÜİK'in verdiği rakamlara bile Türkiye'de fakir halk gelişmiş ülkelerin 30 katı enflasyonla boğuşuyor. Enflasyon bir canavardır, farketmeden sizin maaşınızı eritir, iliğinizi sömürür. Ama halen iktidarlarını düşünüyorlar. Bütün dertleri iktidarda kalmak.

Türkiye zengin bir ülke, yolsuzluk olduğu için yoksulluk var. Biz Toroslar'da geçimini temin edemediği için Alanya'ya gelip esnaflık yapanların çocuklarıyız. Yoksulları hiçbir zaman unutmadık, unutmayız. Yoksullukla mücadele Gelecek Partisi'nin en temel hedefidir.

Birileri o yoksulluğu hissetmiyor, çünkü 4 yerden maaş alıyor. Devlette alın teri olmadan bir yerden arpalık gibi maaş alanların o maaşların hepsi haramdır ve o maaşları verenler de vebal altındadır.

Hiç birşey bitmedi, her şey bugün burada yeniden başlıyor. Ya Gelecek, ya Gelecek!