Yeni Birlik Gazetesi Gündem Dayanamadı! 11 yaşındaki Almina yaşam savaşını kaybetti: Okul saldırısında ölü sayısı 10’a çıktı

Dayanamadı! 11 yaşındaki Almina yaşam savaşını kaybetti: Okul saldırısında ölü sayısı 10’a çıktı

Onikişubat’taki okul saldırısında ağır yaralanan ve 18 gündür hayata tutunmaya çalışan Almina Ağaoğlu, bu sabah yaşam mücadelesini kaybetti. Almina’nın vefatıyla, saldırıda hayatını kaybeden öğrenci sayısı 9’a yükseldi.

Türkiye’nin kalbinde derin bir yara açan Ayser Çalık Ortaokulu saldırısından bugün kahreden bir haber daha geldi. 15 Nisan’dan bu yana hastanede yaşam savaşı veren 11 yaşındaki Almina Ağaoğlu, doktorların tüm çabalarına rağmen hayata gözlerini yumdu. Küçük Almina’nın ölümüyle, o korkunç olayda yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 10’a ulaştı.

18 Günlük Yaşam Mücadelesi Sona Erdi

Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’nde meydana gelen silahlı saldırı sırasında başına iki kurşun isabet eden Almina Ağaoğlu, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda 18 gündür süren zorlu yaşam mücadelesinde Almina, bu sabah saat 05.45 sularında yenik düştü. Acı haberin ulaşmasıyla hastane önünde bekleyen kederli ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Okul Saldırısında Bilanço Ağırlaşıyor

Almina’nın vefatı, 15 Nisan’da yaşanan facianın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Okul arkadaşı İsa Aras Mersinli tarafından gerçekleştirilen saldırıda; 1 öğretmen ve Almina ile birlikte toplam 9 öğrenci hayatını kaybetmiş oldu. Saldırganın olay yerinde kendi yaralanmasına bağlı olarak ölmesiyle sonuçlanan katliamda, 17 öğrencinin tedavileri ise çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Cansız bedeni otopsi işlemleri için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Almina Ağaoğlu’nun cenazesi, bugün ailesine teslim edilecek. Küçük Almina’nın, kılınacak cenaze namazının ardından Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor. Tüm şehir, Almina’yı son yolculuğuna uğurlamak için hazırlanıyor.