İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem DEM Parti Komisyona üyelerini gönderdi: TBMM’de tarihi süreç başlıyor!

DEM Parti Komisyona üyelerini gönderdi: TBMM’de tarihi süreç başlıyor!

TBMM'de teröre karşı milli birlik adımı! DEM Parti, Meclis’te kurulacak 51 kişilik çözüm komisyonu için 4 üyesini belirledi.

MUHABİR: Sibel Çınar

DEM Parti’den TBMM’deki Komisyona Dört İsim

Türkiye, terörün kökünü kazımak ve milli birlik zeminini daha da güçlendirmek adına yeni bir siyasi eşikte ilerliyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kamuoyuna taşıdığı ve PKK’nın silah bırakmasını hedefleyen sürece ilişkin Meclis Komisyonu hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda, DEM Parti de TBMM’de kurulacak komisyona katılacak üyelerini kamuoyuyla paylaştı.

DEM Parti, kurulacak komisyona şu isimleri bildirdi:

Gülistan Kılıç Koçyiğit (Grup Başkanvekili)

Meral Danış Beştaş (HDK Eşsözcüsü – Erzurum Milletvekili)

Saruhan Oluç (Antalya Milletvekili)

Cengiz Çiçek (İstanbul Milletvekili)

Söz konusu isimlerin, partinin geçmiş dönem söylemleri doğrultusunda komisyondaki tutumları dikkatle izlenecek. Kamuoyunda ise DEM Parti'nin, bu süreçte nasıl bir rol üstleneceği merakla bekleniyor.

Komisyonun Yapısı Netleşiyor

Toplamda 51 milletvekilinden oluşacak komisyonda;

AK Parti 21 üyeyle güçlü bir temsile sahip olacak,

CHP 10 milletvekiliyle komisyonda yer alacak,

DEM Parti ve MHP 4’er üyeyle katılım sağlayacak,

İYİ Parti ve Yeni Yol 3’er milletvekiliyle temsil edilecek.

Ayrıca TBMM’de grubu bulunmayan bazı partilerden de komisyona 1’er üye dahil edilecek. Bu yapı, geniş temsiliyetle birlikte çözüm odaklı ve kapsamlı bir çalışmanın zeminini hazırlıyor.

MHP İlk Hamleyi Yaptı

Komisyona ilk isim bildiren siyasi parti, millî duruşuyla dikkat çeken MHP oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli, komisyona verilecek 4 ismi şu şekilde duyurdu:

Feti Yıldız

Levent Bülbül

Halil Öztürk

Yücel Bulut

Bahçeli'nin bu hamlesi, devletin teröre karşı net tutumunun ve çözüm sürecinde millî çıkarları önceleyen bakışın göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Milli İradeyle Ortak Akıl Masası Kuruluyor

Bu komisyon, yalnızca çözüm sürecinin yeniden ele alınacağı bir yapı değil; aynı zamanda Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının Meclis iradesiyle pekiştirileceği stratejik bir platform olarak öne çıkıyor. Devlet aklıyla yön verilen süreçte, her adım Türkiye'nin huzur ve güvenliği için planlanıyor.

Komisyonun işleyişi, Meclis çatısı altında milli birlik, kardeşlik ve güvenli bir gelecek için kararlılıkla sürdürülecek.