Yeni Birlik Gazetesi Gündem Deprem bölgesinde bu tarihde okullar tatil

Deprem bölgesinde bu tarihde okullar tatil

Kahramanmaraş ve Hatay'da 6 Şubat depremi anma etkinlikleri nedeniyle okullar tatil, kamu kurumlarında çalışanlar idari izinli olacak. Trafik yoğunluğuna karşı tedbir alındı. Malatya'da da aynı uygulama geçerli olacak.​​​​​​

Anma programı ve depremde yakınlarını kaybetmiş vatandaşlar tarafından yapılacak mezarlık ziyaretleri nedeniyle, Kahramanmaraş'ta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel idari izinli sayılacak.

Eğitim Öğretime Bir Gün Ara Verilecek

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem felaketinin 2. yılında anma programı ve mezarlık ziyaretleri için il genelindeki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verileceği açıklandı.

Trafik Yoğunluğu Uyarısı

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023'teki depremlerin yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler ve ziyaretler nedeniyle trafik yoğunluğu olabileceği belirtildi.

Valilikten Yapılan Açıklama

Valilik açıklamasında, 6 Şubat 2025 tarihinde okulların bir gün süreyle tatil edileceği ve kamu kurumlarında asgari düzeyde personel bulundurulacağı ifade edildi.

Hatay Valiliği Uyarısı

Hatay Valiliği, anma programı için beklenen yoğunluğa dikkat çekerek il genelinde gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Malatya'da İdari İzin Uygulaması

Malatya Valiliği, deprem anma etkinlikleri ve mezarlık ziyaretleri sebebiyle 6 Şubat 2025'te kamu personelinin idari izinli sayılacağını duyurdu.

Trafik Yoğunluğu ve Okul Tatili

Kent genelinde trafik yoğunluğu uyarısının yapıldığı açıklamada, servis araçlarının da ek yoğunluk oluşturabileceği belirtilerek okulların bir gün tatil edileceği bildirildi.