İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Deprem bölgesine 10 'gezici kütüphane' daha

Deprem bölgesine 10 'gezici kütüphane' daha

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kentlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çok yönlü 10 yeni 'gezici kütüphane' gönderildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından depremden etkilenen illere gezici kütüphane gönderilip, çadır ve konteyner kentlerde hizmet veriliyor.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla, 10 'gezici kütüphane' daha deprem bölgelerine gönderilmek üzerine hazırlanarak, Malatya'ya getirildi.

'Gezici Kütüphane' içerisinde; yaklaşık 3 bin kitap koleksiyonu, zeka oyunları, oyuncaklar, eğitici- öğretici amaçlı kullanılmak üzere televizyon, projeksiyon cihazı ve perdesi, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan 5 dizüstü bilgisayar, yazıcı, gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç, mini buzdolabı ve su ısıtıcısı bulunuyor. 

Gezici kütüphaneleri gezen Malatya Valisi Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tahsis ettiği 10 gezici kütüphanenin Malatya merkezden deprem bölgesine uğurlamak üzere toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da koordinatör olarak görev yaptı, depremin ilk anından itibaren. Hatta ikinci depreme Hükümet Konağı'nda birlikte yakalandık. Sayın bakanımız kültür ve turizm alanında çok yetkin bir insan ve elindeki imkanlarıyla da Malatya'yı çok destekledi. O ilk günlerde özellikle büyük firmalarında burada bize desteğine de sağladı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çeşitli imkanlarını da süreç içerisinde bu bölgeye tahsis etti. Örneğin Malatya'da 7 gezici kütüphane hizmet veriyor, ayrıca Yürüyen Sahne TIR'ı ve Gezen Sinema TIR'ı da yine Malatya'da hizmet veriyor. Şu anda görmüş olduğunuz 10 gezici kütüphaneden yine 1 tanesini kalıcı olarak Malatya'ya tahsis ediyorlar. Diğerleri de deprem bölgelerine Malatya'dan uğurluyoruz."