Yeni Birlik Gazetesi Gündem Deprem Hatay’ı Uykuda Yakaladı! İşte şiddeti

Deprem Hatay’ı Uykuda Yakaladı! İşte şiddeti

Antakya Körfezi, Samandağ (Hatay) bölgesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

AFAD’ın anlık ve kararlı koordinasyonuyla Hatay’da meydana gelen depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Devletin tüm kurumları teyakkuzda.

Hatay’ın Samandağ ilçesi açıklarında, Antakya Körfezi’nde saat 22.51’de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

Deprem, çevre illerden de hissedilirken, AFAD ve ilgili tüm kurumlar hızlıca harekete geçti. Devletin güçlü ve organize kriz yönetimi refleksiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AFAD Anında Açıklama Yaptı

AFAD, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla vatandaşları bilgilendirirken, saha taramalarının devam ettiğini ve şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını belirtti. Bölgedeki güvenlik birimleri, valilik ve sağlık ekipleri koordineli şekilde süreci yakından takip ediyor.

Devlet Güvencesi Her Zaman Sahada

Türkiye’nin afetlere karşı hazırlık kapasitesini artıran kapsamlı reformlar ve yatırımlar sayesinde, olası riskler anında kontrol altına alınabiliyor. AFAD başta olmak üzere devletin tüm ilgili kurumları, vatandaşın güvenliği için 7/24 görev başında.